ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس

درگیری‌ها در کنگو ۴۸ کشته و ۷۵نفر زخمی بر جای گذاشت

درگیری‌ها در کنگو ۴۸ کشته و ۷۵نفر زخمی بر جای گذاشت دولت کنگو اعلام کرد که در جریان سرکوب اعتراضات مردم این کشور ضد سازمان ملل در شهر گوما، ۴۸نفر کشته و ۷۵نفر دیگر زخمی شدند؛ ارتش نیز ۱۶۸ نفر دیگر را دستگیر کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 01
کد خبر: ۲۰۲۴۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت جمهوری دموکراتیک کنگو اعلام کرد که در جریان درگیری ارتش با تظاهرکنندگان ضد سازمان ملل در شهر گوما در شرق این کشور، ۴۸نفر کشته و ۷۵نفر دیگر زخمی شدند.

طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین»، این خشونت‌ها صبح روز چهارشنبه با تجمع معترضان حامی «ابراهیم بیسیماوا» رهبر مذهبی، که مخالف فعالیت سازمان‌های غربی در کنگو است، آغاز شد.

بر اساس آنچه که خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» گزارش داده، معترضان مأموریت سازمان ملل در این کشور، مونوسکو و سایر سازمان‌ها را به اعمال اقتدار «نیمه استعماری» متهم می‌کنند.

به دنبال آغاز این اعتراضات، نیرو‌های امنیتی و دفاعی کنگو در میدان‌ها و خیابان‌های اصلی مستقر شدند تا درگیری‌ها حدود ساعت ۴صبح آغاز شود؛ ارتش ۱۶۸ نفر را برای کاهش فشار تظاهرات دستگیر کرد.

در حالی که تظاهرکنندگان ارتش را به تیراندازی بی‌رویه به سوی خودشان متهم کرده‌اند، ارتش کنگو در بیانیه‌ای مدعی شد: «معترضان یک پلیس را سنگسار کرده بودند که ۶نفر از آن‌ها با مداخله ارتش کشته شدند». دولت کنگو اعلام کرده که تحقیقات درباره این ادعای ارتش را آغاز کرده است.

فیلمی که هنوز تایید نشده، اما در فضای مجازی منتشر شده، نشان می‌دهد که سربازان ارتش کنگو اجساد مرده‌ها را در کامیونی که از شهر گوما در حال حرکت بود، انباشته می‌کنند.

هیأت نمایندگی سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کنگو (مونوسکو) طی بیانیه‌ای تسلیت خود را ابراز کرده و اعلام کرد: «هنوز نگران تهدیدات خشونت آمیز هستیم».

از سال ۲۰۲۲ تاکنون، مأموریت این هیأت از نمایندگان سازمان ملل به دلایل متعدد، از جمله شکایت در مورد عدم حمایت آن از غیرنظامیان در برابر خشونت‌های چند دهه‌ای جنبش‌های مسلحانه، با اعتراضاتی مواجه شده است. / فارس

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار